Na vsebino

V Metliki 13. Teden kulture na Placu

V Metliki na Partizanskem trgu se drevi ob 21. uri, po letu premora začenja brezplačni festival na prostem, 13. Teden kulture na Placu, ki ga prireja tamkajšnje prostovoljsko Kulturno umetniško društvo Plac. Festival ustvarjalnih delavnic in kulturnega programa prinaša šestdnevni kreativni oddih za najmlajše, mlade, starejše in družine.

Na voljo številne brezplačne delavnice

Delavnice bodo potekale od torka do sobote v popoldanskem času. Vsebinsko so zelo različne, otrokom jih je na voljo pet: kemijska, reciklažna, plesna in pravljična delavnica ter delavnica optičnih igrač. Malce starejši otroci in odrasli imajo še več izbire: kiparska, novinarska, grafična, fotografska, kuharska, glasbena, dokumentarna delavnica, delavnica pojočih prstnih blazinic, cianotipija, street art in grafiti, za konec pa še kung fu. Nekatere med njimi potekajo od torka do sobote, spet druge samo en dan.

Bogat zabavno-kulturni program

Zabavno-kulturni program tokrat zajema 14 koncertov. Nocoj ob 21.30 uri bodo za uvod v festival obiskovalci prisluhnili hrvaškim Kazan in domači Orkestradi. V torek bo s plesno predstavo očaralo lokalno Plesno društvo Krokar, prisluhnili pa boste Bitipatibi - glasbeni skupini z dolgoletno tradicijo, ki bo na TKNP premierno nastopila v solo obliki. V sredo nastopata hrvaški skupini Žen in Seine, v četrtek ljubljanski Futurski, vsem znani zagrebški Svemirko in srbska elektronsko-eksperimentalna Kezz. Petek bo dan za oboževalce trapa, saj prihajata ljubljanski dvojec AMN, nato pa še razvpiti hrvaški Kuku$. Pozno v noč bo zabaval stari znanec hip hop in funk scene - DJ K’Pow. Po sobotni zaključni ceremoniji bodo na Placu zabavali še slovenski Balans, hrvaški Lollobrigida ter Izolan Blaž.

Kaj pa novosti?

Letošnji Teden kulture na Placu poleg klasičnega programa prinaša tudi nekaj novosti. Jutri ob 20:30 bodo tako na Trgu svobode 6 odprli razstavo treh umetnikov z naslovom »Omejena razstava«, ki bo na ogled vse do sobote med 16. in 20. uro. Program bodo tokrat razširili tudi na akademsko polje. Na okrogli mizi z naslovom »Ekskurz v diskurz«, ki bo potekala v četrtek ob 16. uri na metliškem grajskem podstrešju, bodo namreč soočili najpomembnejše metliške odločevalce na področju kulture in mladine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj