Na vsebino

Nerajski Lugi so spet pokošeni

Tudi letošnja prireditev Pokosimo Nerajske Luge je bila dobro obiskana. Včerajšnje prireditve se je udeležilo okoli 100 obiskovalcev. Tekmovalo je 12 koscev in kar 17 grabljic – največ od leta 2006, ko prireditev poteka. Prav tako je sodelovalo 8 otrok. Na okrogli mizi o malih čistilnih napravah pa je bilo kar 40 poslušalcev.

Dogodek je minil v sproščujočem vzdušju in lepem vremenu. Veseli smo, da so obiskovalci pokazali zanimanje za tradicionalna kmečka opravila, ki so že skoraj pozabljena. S prireditvijo smo še enkrat opozorili na velik pomen mokrišč ter na pomembnost druženja.

Organizator prireditve se za pomoč pri organizaciji zahvaljuje Niki Kuzma in Aneju Babiču, ki sta skrbela, da je dogodek potekal nemoteno. Prav tako se zahvaljujemo vsem prostovoljcem, brez katerih si izpeljave prireditve ne moremo predstavljati.

Nenazadnje pa se zahvaljujemo vsem obiskovalcem prireditve »Pokosimo Nerajske Luge«. Vidimo se spet naslednje leto, upajmo še v večjem številu.

Vrstni red grabljice:

1. Jerneja Adam
2. Nada Žarkovič
3. Bernarda Kump

Vrstni red kosci:

1. Jani Škof
2. Alojz Puhek
3. Pero Aštic

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj