Na vsebino

Nevihte se bližajo tudi našim krajem

Vroče in soparno ozračje po nekaterih delih Slovenije povzroča nastanek številnih ploh in neviht, ki so ponekod že prerasle v krajevna neurja s točo. V prihodnjih urah se bodo plohe in nevihte množile ter prešle večji del države. Ob tem pričakujemo lokalno močnejše nalive, sunke vetra in točo.

Zaradi približevanja hladne fronte in poglobitve ciklona nad Genovskim zalivom bodo nevihte s krajevnimi neurji nastajale tudi ponoči. Proti jutru bodo pogostejše predvsem v jugozahodni in južni Sloveniji. Toča je v nočnih urah manj verjetna, ni pa povsem izključena.

Tudi nedelja bo vremensko zelo nestabilna. Čez dan bodo pogoste plohe in nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra. Krajevna neurja z morebitno debelejšo točo bodo predvidoma omejena le na vzhodno Slovenijo. Zaradi predvidenih obilnejših padavin Agencija za okolje opozarja pred morebitnimi težavami z meteornimi vodami in hudourniškimi vodotoki, ki so najbolj verjetne v južni, vzhodni in osrednji Sloveniji.

Pestro vremensko dogajanje bo s seboj prineslo tudi občutno nižje temperature. V večjem delu države bomo jutri izmerili le malo nad 20 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo še plohe in nevihte.

V torek in sredo bo večinoma sončno.

Vir: Arso

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj