Na vsebino

Nivo Dobličice se znižuje, vodo uporabljajte smotrno

V nasprotju s številnimi slovenskimi občinami oziroma komunalnimi podjetji, ki v zadnjih tednih omejujejo porabo pitne vode, tovrstnih redukcij v belokranjskih občinah zaenkrat še ni. Kot so sporočili s Komunale Črnomelj, ki pokriva črnomaljsko in semiško občino, temu razveseljivemu podatku na eni strani botruje dober in uravnotežen vodovodni sistem ter naravne danosti, na drugi strani pa nenehna skrb za zmanjševanje vodnih izgub. Kljub temu pa se tudi nivoji belokranjskih vodnih virov, sicer počasi, a vztrajno nižajo.

"Zadnjih nekaj tednov se nivo Dobličice, ki je naš primarni vodni vir, znižuje v poprečju za centimeter na teden. Imamo še nekaj centimetrov 'v dobrem', vendar ne vemo, koliko časa še ne bomo deležni poštenega dežja. Z namenom razbremenitve vodnega vira Dobliče smo prejšnji teden zagnali vodni vir na Blatniku, v pripravljenosti pa imamo še dva rezervna vodna vira," pravijo na Komunali Črnomelj.

Strahu, da bi v naslednjih dveh do treh tednih prišlo do omejevanja porabe pitne vode, zaenkrat torej ni. Kljub temu s Komunale Črnomelj apelirajo na preudarno ravnanje in smotrno uporabo pitne vode. Zalivanje trave, pranje avtomobilov, polnjenje bazenov in ostale »luksuzne« dejavnosti lahko počakajo na boljše čase, poudarjajo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj