Na vsebino

Tradicionalni sprehod okoli Metlike

Mestna skupnost Metlika je na današnji dan pred 659-imi leti dobila svoje meščanske pravice. Mestna skupnost Metlika, ki sicer obsega mesto Metlika ter naselji Križevska vas in Berčice, praznuje svoj mestni praznik 29. aprila. To je datum, ko je leta 1365 goriško-tirolski grof Albreht IV. potrdil prebivalcem Metlike (takrat še Novega trga) meščanske pravice.

Mestni praznik so v Metliki prvič praznovali leta 1997, že naslednje leto pa je bil organiziran prvi pohod okoli Metlike, ki je postal tradicionalen. Pripravili so ga tudi letos. Sončna in topla nedelja je privabila lepo število pohodnikov, ki so se zbrali na igrišču za Osnovno šolo Metlika, nato pa so se odpravili na osem kilometrov dolgo pot, primerno za vse generacije. Pot poteka preko Veselice, Čuril, Mestnega loga, Križevske vasi, Ravnih njiv in se konča v samem mestu.

Sprehod je potekal pod vodstvom vodnikov Planinskega društva Metlika, prijetno druženje ob rekreaciji pa so popestrili tudi člani Mestne godbe Metlika. Nekaj foto utrinkov je zbral Božidar Flajšman.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj