Na vsebino

Nov razpis za najemna stanovanja. Kakšne so najemnine v Črnomlju?

Stanovanjski sklad RS je objavil nov razpis za dodelitev najemnih stanovanj. V tokratnem razpisu sta na voljo 102 stanovanji v 17 krajih po Sloveniji, zbiranje prijav pa traja do vključno 29. decembra. Razpisni pogoji in dokumentacija so objavljeni na spletni strani sklada.

Ogledi stanovanj niso predvideni, izbor najemnikov pa bo predvidoma 28. marca prihodnje leto, je objavljeno na spletni strani sklada. Velikost stanovanj se giblje med 25 in 94 kvadratnimi metri, višina najemnine pa med 158 in 719 evri.

V Ulici Moša Pijade 7 v Črnomlju so na voljo tri najemna stanovanja - dve dvosobni in eno trisobno stanovanje. Mesečna najemnina za dvosobno stanovanje bivalne površine 46,10 kvadratnih metrov znaša 312 evrov, za dvosobno stanovanje bivalne površine 55,30 kvadratnih metrov je potrebno odšteti 399 evrov, za trisobno (69,90 kvadratov) pa 489 evrov mesečno.

Ob tem so na ministrstvu za solidarnostno prihodnost napovedali, da bodo nadaljevali s politiko večanja dostopnosti javnih stanovanj in krepitvijo njihove gradnje, zato bodo tudi v prihodnjem letu dokapitalizirali stanovanjski sklad z dodatnimi sredstvi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj