Na vsebino

Nova pridobitev metliških gasilcev

Člani PGD Metlika so minulo nedeljo obeležili pomembna dogodka: svečano predajo operativnih funkcij javne gasilske službe v občini Metlika so dopolnili s prevzemom nove tehnične pridobitve. Gre za nadomestno gasilsko avtolestev s košaro ALK 32 za osrednjo operativno enoto PGD Metlika. 32 metrov visoka lestev se uporablja za gašenje in reševanje z višine, v sami košari pa je prostora za tri osebe. Predsednik najstarejšega prostovoljnega gasilskega društva v Sloveniji Amir Mehadžić je povedal, da so s tehnično opremljenostjo društva lahko zadovoljni, posodobljen je tudi vozni park. PGD Metlika sodi v III. kategorijo gasilskih enot in posreduje po celotnem območju metliške občine, na leto pa opravijo od 40 do 50 intervencij. S svečanostjo so simbolično povezali zaključek mandata 2018 - 2023 in začetek novega petletnega obdobja.

V Gasilski zvezi (GZ) Metlika so volilna opravila opravili v mesecu juniju. Peter Šneljer po več kot dvajsetih letih vodenje javne gasilske službe predaja Srečku Hrastarju, ki ga je občni zbor soglasno izvolil za poveljnika GZ Metlika za mandatno obdobje 2023 - 2028. Za namestnika poveljnika je bil soglasno izvoljen David Plut.

Poleg sektorskih poveljnikov (Rudi Hrastar – poveljnik sektorja Metlika, Bojan Žlogar – poveljnik sektorja Suhor, Friderik Urbančič – poveljnik sektorja Drašiči in Silvio Šimec- poveljnik sektorja Gradac), ožje poveljstvo GZ Metlika sestavljajo tudi pomočniki poveljnika. Za slednje so bili za naslednje petletno obdobje imenovani Jože Šuklje – pomočnik poveljnika za tekmovanja, Branko Šoštarič – pomočnik poveljnika za tehniko, Anton Škof – pomočnik poveljnika na izobraževanje in informatiko, Martin Pezdirc – pomočnik poveljnika za delo z inštruktorji, Srečko Muc – pomočnik poveljnika za radijske zveze in Irena Bajuk Fir – pomočnica poveljnika za administrativno podporo.

Tudi za mandatno obdobje 2023 - 2028 sta bila na funkciji predsednika in namestnika predsednika GZ Metlika izvoljena Martin Štubljar in Anton Škof. Na mesti podpredsednika zveze pa sta imenovana Peter Šneljer in Amir Mehadžić. Tajnik zveze bo tudi v prihodnje Bine Goričanac.

Za predsednike stalnih komisij pri Upravnem odboru GZ Metlika pa so imenovani Mojca Šuklje – predsednika komisije za delo s članicami, Miha Ambrožič – predsednik komisije za delo z mladimi ter Jožef Nemanič – predsednik komisije za delo s starejšimi gasilci in gasilkami.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj