Na vsebino

Nova prometna signalizacija na Vinogradniški cesti

Vinogradniška cesta je opremljena z novo prometno signalizacijo. Foto: Občina Metlika
Vinogradniška cesta je opremljena z novo prometno signalizacijo. Foto: Občina Metlika

V Metliki že vrsto let opozarjajo na potrebo po ureditvi Vinogradniške ceste. Ker je zaradi prostorskih omejitev izvedba rekonstrukcije državne ceste z ureditvijo hodnikov za pešce na tangiranem odseku državne ceste v kratkoročnem obdobju močno pod vprašajem, je Občina Metlika naredila prvi korak in naročila Izvedbeni načrt za izvedbo ukrepov umirjanja prometa.

Projekt je izdelan v dveh fazah. Prvo fazo v celoti financira Direkcija za infrastrukturo in je trenutno že v izvedbi. Predvideva se ureditev talne in vertikalne signalizacije ter rekonstrukcija javne razsvetljave v območju prehoda za pešce na območju, kjer se priključuje Šolska ulica. V drugi fazi je predvidena še rekonstrukcija preostale javne razsvetljave.

»Zavedamo se, da s tem ne bomo rešili zelo kompleksne problematike Vinogradniške ceste, zato bomo skupaj z državo še naprej iskali rešitve,« še pravijo na metliški občini.

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj