Na vsebino

Nova sezona Drugačnih pravljic

Oktober je mesec, ko v knjižnici pričenjamo z različnimi dejavnostmi, katere izvajamo tekom šolskega leta. Prva srečanja smo pripravili tudi za udeležence projekta Drugačne pravljice, ki je namenjen osebam s posebnimi potrebami. Vanj so vključene štiri skupine učencev PPVI iz OŠ Milke Šobar Nataše ter uporabniki iz Varstveno delovnega centra Črnomelj, ki zajema delovno in bivalno enoto ter enoti Lunca in Vinica.

Oktobrska tematika je bila zelo raznolika, prilagojena posamezni skupini. Z učenci smo se sprehodili po naši knjižnici, spoznali so različne oddelke, ugotovili, da je večja od njihove šolske knjižnice, seznanili pa so se tudi s pravili vedenja v knjižnici. glede na bližajočo noč čarovnic, so prisluhnili kratki in navihani zgodbi Hiša duhov. Vsak učenec si je izdelal še strašnega duhca, ki jim bo lahko služil kot dekoracija.

V enoti Lunca pa smo se na srečanju pogovarjali o bučah, koliko vrst poznamo, za kaj vse jih uporabljamo, kaj iz semen pridelujemo. Uporabniki buče zelo dobro poznajo in jih tudi uživajo. Najraje imajo pečene ali kuhane. Vsak uporabnik si je izdelal svojo bučo, ki jo bo lahko uporabil kot okras z ostalimi izrezanimi bučami.

Preostale skupine pa so spoznavale Slovenijo, njene kraje in pokrajine. Najprej smo na mizo razgrnili velik zemljevid Slovenije in vsak je pokazal kraj, kjer je že bil. Izdelali pa smo tudi čisto svoj zemljevid, na katerem smo z različnimi barvami označili slovenske pokrajine. Nalepili smo ga na plakat, katerega bomo skozi srečanja še dopolnjevali.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj