Na vsebino

Društvo diabetikov Metlika z novim vodstvom

Društvo diabetikov Metlika je na pobudo Vekoslava Prevalška 22. marca 2008, ustanovilo 24 članov. Društvo je bilo zasnovano kot belokranjsko, trenutno pa šteje 319 članov.

Po 16 letih vodenja društva s strani Vekoslava Prevalška, je 160 članov 7. marca izvolilo nov 11-članski izvršilni odbor in dva odbora (NO in DK).

Po kulturnem programu so sprejeli poročilo o delu v preteklem letu in ga z velikim odobravanjem sprejeli. Dali so tudi razrešnico staremu vodstvu. Poudarjeno je bilo, da vsi vse delamo zastonj. V letu 2023 je bilo opravljenih 1273 prostovoljnih ur. Med gosti so pozdravili podžupanjo občine Črnomelj Majo Kocjan in Janjo Jankovič iz ZIK Črnomelj. Pogrešali pa so kar več povabljenih drugih gostov.

Nato je bil predstavljen program in finančni načrt za leto 2024. V aprilu gredo člani na izlet na Bizeljsko, v maju pa bodo športne igre v Kopru. Preko 70 članov gre 1. junija na sedemdnevno okrevanje na Brač.

Po zboru je bilo izredno zanimivo in poučno predavanje mag. Tise Pavlovčič o aktualni temi, demenci.

Sprejeli so nekaj novih članov, pobrali članarino in ob večerji obljubili, da se še večkrat v tako velikem številu srečajo.

Po programu bodo v drugem polletju opravili še:
- 14. septembra tri pohode s piknikom in športnimi tekmovanji. Računajo na udeležbo več kot 200 članov in gostov;
- 7. novembra bodo ob kulturnem programu, predavanju obeležili dan diabetikov;
- 10. novembra bodo hodili po 5 km dolgi Urbanovi poti in imeli Hrastarjev kostanjev piknik;
- ob Miklavžu, 6. decembra, pa se bodo družili z našimi 70, 80 in 90-letniki. Jubilantov bo 41 in veselo bodo zaključili leto 2024.

Vir: Društvo diabetikov Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj