Na vsebino

V golfu tihotapil Turke; po vlomu za 600 evrov škode

Tihotapca so pridržali in mu avto zasegli. Foto: PP Črnomelj
Tihotapca so pridržali in mu avto zasegli. Foto: PP Črnomelj

V Kotu pri Semiču je med 9. in 11. marcem nekdo skozi okno vlomil v počitniško hišo ter ukradel živila, pijačo in sekiro. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 600 evrov.

Prijeli tihotapca migrantov

Črnomaljski policisti so včeraj nekaj po 14. uri na območju Črnomlja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 19-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Državljanu Romunije so odvzeli prostost in mu zasegli vozilo. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Policisti so poleg tega na območju Preloke, Paunovičev, Adlešičev in Žuničev včeraj prijeli 13 državljanov Sirije, devet državljanov Maroka in dva državljana Egipta, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Tudi z njimi postopki še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj