Na vsebino

O prepričljivem prodajnem tekstopisju iz prve roke uspešnega blogerja

V Coworking prostoru je danes v organizaciji RIC Bela krajina ponovno potekalo brezplačno predavanje »COPYWRITING: Naučite se pisati prodajna besedila, ki ne delujejo prodajno!«.

Predavanje je izvedel uspešen Belokranjec Rok Šprogar. Rok na svoji spletni strani dosega 100000 obiskovalcev na mesec, kar je prepričalo 25 posameznikov, da so se udeležili njegovega predavanja z željo po vedeti tiste male skrivnosti velikih mojstrov.

Rokov uspeh temelji na lastni osebni izkušnji in bojem s prekomerno težo, iz katere je zrasla uspešna poslovna pot – prodaja e-vodnika za hujšanje s posebno dieto. Poleg tega se ukvarja z optimizacijo spletnih strani in pisanjem člankov. Danes Rok s takim načinom dela zasluži dovolj. Da pa je prišel do te stopnje uspeha, je bilo potrebno 3 leta intenzivnega dela, raziskovanja in preizkušanja ter učenja na napakah.

Pri sestavljanju prodajnih besedil svetuje, da naj vsak tekstopisec piše, kot da piše za posameznika in ne za skupino ljudi. Pisanje mora biti enostavno, podkrepljeno s preverjenimi dejstvi, s čimer pridobiš kredibilnost. Vsak pisec se mora zavedati, da on sam ni ciljna publika, kar pomeni, da kar moti tebe, ni nujno, da moti druge. Poleg tega moraš dobro poznati produkt in ciljno publiko.

Velik poudarek daje na naslov, ki vpliva na to, ali bo nekdo kliknil na povezavo in prebral tvoj članek. Kreirati je potrebno veliko naslovov, jih testirati in potem izbrati najbolj učinkovite.

Vsak tekstopisec mora imeti v mislih to, da ima vsak stavek svoj namen in da mora vplivati na bralca, ter ga pri tem prepričati, da nekaj res potrebuje in mu predstaviti rešitev ter razkriti njene prednosti.

Vir: RIC Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj