Na vsebino

Ob 1940 testih potrjenih 168 novih okužb

Včeraj je bilo opravljenih 1940 testiranj na novi koronavirus, 168 vzorcev je bilo pozitivnih. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 101 človek, od tega jih 15 ostaja na intenzivni negi.

Iz bolnišnice so včeraj odpustili enega človeka, umrl ni nihče, je vlada sporočila na Twitterju.

Devet okužb več kot prejšnjo soboto

Prejšnjo soboto so v Sloveniji opravili 1917 testiranj, od tega jih je 159 pokazalo okužbo z novim koronavirusom.

V Sloveniji je bilo do zdaj skupno opravljenih 235.143 testov.

Obolele zdravijo v šestih bolnišnicah, v ponedeljek še sedma

Po podatkih vodje svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojane Beović je trenutno v Sloveniji za bolnike z novim koronavirusom na navadnih oddelkih na voljo približno 100 postelj in še 30 na oddelkih intenzivne terapije.

Od vseh postelj, ki so na voljo, pa jih je nekaj razpoložljivih tudi za začasni sprejem starostnikov iz domov starejših občanov, dokler tam ne vzpostavijo različnih con. A če se bo število okuženih povečevalo, bodo tudi te postelje morale nameniti obolelim s covidom-19.

Trenutno obolele zdravijo v šestih bolnišnicah, v ponedeljek pa jih bodo začeli sprejemati tudi v bolnišnici Slovenj Gradec, kjer bo na voljo 10 postelj, je sinoči za TV Dnevnik poročala Petra Prešeren.

Vir: RTV SLO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj