Na vsebino

Ob prazniku podelili občinska priznanja

V Kulturnem centru Semič je v petek potekala osrednja prireditev ob letošnjem semiškem občinskem prazniku, na kateri so podelili tudi priznanja Občine Semič.

Diplomo Občine Semič je prejel Dušan Simonič za dolgoletno prostovoljno delo v Konjerejskem društvu Semič in drugih društvih v občini Semič.

Plaketo Občine Semič je prejel Marjan Ogulin za dolgoletno prostovoljno delo v vaški skupnosti Cerovec, Prostovoljnem gasilskem društvu Črešnjevec, Lovski družini Smuk Semič in številnih drugih organizacijah.

Plaketo si je prislužil tudi Alojzij Simonič za življenjsko delo in večletne uspehe na področju gasilstva ter dela v vaški skupnosti.

Najvišje priznanje, naziv častnega občana Občine Semič, pa je prejel Luka Zidanšek, župnik Župnije Semič in soupravitelj Župnije Črmošnjice in sicer za neprecenljiv doprinos k spoštovanju, negovanju ter bogatenju semiške kulturne, zgodovinske in sakralne dediščine.

V kulturnem programu prireditve, ki jo je povezoval Dino Subašić, so nastopili člani KUD Godba na pihala Semič, Kulturno društvo Orel Semič ter pevka Manca Izmajlova in njen mož, violinist in producent Benjamin Izmajlov.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj