Na vsebino

Občina Semič tudi letos aktivna v Evropskem tednu mobilnosti 2022

Evropski teden mobilnosti (ETM) je najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti na svetu. V Občini Semič smo tudi letos k njej aktivno pristopili.

"Vodilo trajnostne mobilnosti je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati promet ter njegove škodljive posledice."

Pod sloganom »Izstopimo iz avta in stopimo skupaj.« smo skupaj s partnerji: KC Semič, Društvo upokojencev Semič, Špica servis koles, Rok Simčič s.p., OŠ Belokranjskega odreda Semič, Vrtec Sonček Semič, Center za krepitev zdravja ZD Črnomelj, Šola zdravja, podružnica Semič in Planinsko društvo Semič pripravili številne tedenske in dnevne aktivnosti, ki se bodo izvajale od septembra pa vse do konca oktobra 2022.

Rdeča nit letošnjih aktivnosti je ozaveščanje o trajnostni mobilnosti vseh generacij z namenom izboljšanja zdravja in povečanja kakovosti bivanja:
- peš v vrtec in šolo s kokoško Rozi in Belim zajčkom,
- spremenimo parkirišče in šolsko ulico v igrišče,
- Eko kviz in kolesarjenje,
- Jaz in očka tečeva,
- tedenska kolesarska potepanja,
- delavnica koles in uporabe električnih koles,
- tečaj nordijske hoje in teka, preizkus hoje na 2 km, delavnica zvišanega krvnega pritiska,
- peš in z vlakom na raziskovanje,
- jesenski pohod,
- jutranje igre Človek razgibaj se in medgeneracijsko razgibavanje,
- delavnica Recept za zdravo in mobilno starost.

Označili bomo peš kažipot iz osrednjega parkirišča v Semiču pri gasilskem domu in postavili smerokaze za lažjo orientacijo kam iz Semiča. Na razgledni točki v Semiški gori ob pešpoti na Smuk bomo postavili klopco ljubezni. V sklopu projekta ETM 2022 pa smo že nabavili električno kolo, ki smo ga vključili v avtomatizirani sistem za izposojo koles »BiKe« v trškem jedru Semiča.

Podroben program aktivnosti ETM 2022 bo objavljen na spletnih straneh Občine Semič www.semic.si in Kulturnega centra Semič www.kc-semic.si.

https://youtu.be/CwX7MxvrqFs

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj