Na vsebino

Belokranjske občine zbirajo vloge za popis škode po neurjih

Foto: Jani Pavlin
Foto: Jani Pavlin

Občine, ki so utrpele škodo na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih, zaradi posledic neurja z dežjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami od 17. do 25. julija, so začele z zbiranjem vlog oškodovancev. Vlogo je treba oddati do vključno 22. avgusta, sporočajo s črnomaljske, metliške in semiške občine. Ob tem opozarjajo, da se škoda pridelkov na kmetijskih zemljiščih ne popisuje, popisuje se zgolj škoda na zemljiščih kot takih. Prav tako se pri prijavi delne škode na stavbah vpiše seznam del ali materialov za vrnitev v prvotno stanje in ne sanacija.

Vse potrebne informacije in obrazce najdete na spletnih straneh občin Črnomelj, Metlika in Semič.

V neurjih med 17. in 25. julijem je bilo prizadetih 190 občin. Neurja so divjala na ozemlju praktično vse Slovenije, skorajda ni občine, ki ne bi poročala o škodi ali odpravljala posledic neurij. Več kot 190 občin pa je zanesljivo takšnih, ki bodo potrebovale tudi finančno pomoč, je v izjavi za medije dejal državni sekretar na ministrstvu za obrambo Rudi Medved. Ta je julijska neurja označil za »eno najhujših naravnih katastrof v novejši zgodovini države«.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj