Na vsebino

Metliška družina s pomočjo dobrih ljudi v obnovljeni hiši

Nesreča nikoli ne počiva in v noči na 26. april je zagorelo pri družini Cvitkovič v Metliki. Zato so na Rdečem križu Metlika s 3. majem pričeli z dobrodelno akcijo zbiranja finančnih sredstev za pomoč omenjeni družini. Dobrodelna akcija naj bi trajala do 3. junija, zbrana sredstva pa porabljena namensko, za obnovo škode po požaru.

A že po dveh dneh so akcijo zaradi pritiska okolice in na prošnjo družine preklicali. »Kljub negativnemu mnenju posameznikov glede pomoči ljudem v stiski, na drugi strani pa veliki želji, da družini pomagamo, nismo odnehali, iskali smo druge poti kako pomagati družini. S prošnjo smo se obrnili na podjetja,« je zapisala sekretarka Rdečega križa Metlika Zalka Klemenčič. S pomočjo občanov in donatorjev so tako zbrali 5.000 evrov, ki so jih že predali družini Cvitkovič.

»V imenu Rdečega križa Metlika in družine Cvitkovič iskrena in velika HVALA vsem donatorjem in posameznikom za pomoč in razumevanje pri obnovi ob naravni nesreči,« je še zapisala Klemenčičeva.

Pomagali so: Rdeči križ Metlika - sklad Stopimo skupaj za pomoč ljudem v stiski, Rdeči križ Slovenije, Krka d.d. Novo mesto, Jože Mihelčič - Metlika, Slavko Koplan - Gradac, Bojan Žlogar - Bušinja vas, Darinka Žist - Metlika, Tanja Križ - Metlika, Anton Vivoda - Metlika, Matevž Zgaga - Škofja Loka, Ivan Petric - Metlika, Miroslav Klemenčič - Gradac, Marija Kasnar - Dobova, Ivica Janjac - Novo mesto, Veljko Badovinac - Metlika, Natalija Orlič - Metlika, Franc Mišmaš - Trnovec, Uroš Pahor - Metlika, Marina Ravnikar - Žirovnica, Janko Milkovič - Metlika, Jure Badovinac - Novo mesto.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj