Na vsebino

Obeležitev svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč

Tretjo nedeljo v novembru so v Metliki v sodelovanju z občinskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter Društvom prijateljev mladine Metlika obeležili svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč.

Slogan so podprli Združeni narodi in Svetovna zdravstvena organizacija kot rdečo nit skozi celotno desetletje za večjo varnost v prometu 2021-2030: Spominjajmo se, pomagajmo in ukrepajmo. Globalnemu sloganu je v letošnjem letu dodan nov, Živeti s posledicami, ki nas kot posameznike in družbo spodbuja, da osvetlimo nevidni svet žrtev prometnih nesreč ter sooblikujemo sistem z najvišjimi standardi na področju pravic, podpore in zaščite žrtev.

To je dan, ko se spominjamo vseh mrtvih in poškodovanih v prometnih nesrečah, ko poskušamo občutiti bolečine in trpljenje njihovih svojcev, prijateljev in znancev, ki se jim je zaradi izgube ljubljene osebe čez noč sesuje življenje in ko se vprašamo, ali smo storili dovolj, da bi se izboljšala prometna varnost ter zmanjšal davek na naših cestah. Hkrati je to priložnost, da se opozori na to, da je varnost na cestah mogoče doseči z odgovornim ravnanjem v prometu.

Zbrane so nagovorili županja Martina Legan Janžekovič, predsednica občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Ana Kukić, predsednica Društva prijateljev mladine Metlika Alenka Muc, pomočnica načelnika za promet Policijske postaje Metlika Simona Smogavec Štubler in predstavnik Zveze šoferjev in avtomehanikov Bele krajine Branko Joh. Prireditve se je udeležil tudi Igor Rolih, predstavnik Agencije za varnost prometa iz Novega mesta.

V kulturnem programu so sodelovali otroci Otroškega vrtca Metlika, učenci OŠ Metlika, Podružnične šole Suhor, OŠ Podzemelj in metliške podružnice Glasbene šole Črnomelj. Program je povezovala študentka Nika Bajić.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj