Na vsebino

Obisk v OŠ Loka

Na povabilo staršev zaposlenih v Osnovni šoli Loka, smo v skupini Sovice in Čebelice preživeli zanimivo dopoldne pri njih.

Obisk smo začeli v Knjižnici, kjer smo prisluhnili pripovedovanju zimske pravljice PRAV POSEBEN BOŽIČ (Avtor: M. Christina Butler) knjižničarke Maje Špringer. Božič je – toda Božiček se slabo počuti in potrebuje pomoč! Zato se mali ježek pogumno poda na pot z Božičkovimi sanmi, polnimi daril. Toda teh je veliko preveč za enega samega ježka! Mu jih bo uspelo pravočasno dostaviti in vsem pričarati prav poseben božič? Pripovedovanje je zaključila z ugankami, ki so jih otroci poiskali v skritih kotičkih knjižnice. Za pravljične minutke se Maji najlepše zahvaljujemo.

Obisk smo nadaljevali v učilnici za angleški jezik, kjer nas je povabil učitelj David Štefanič. Na igriv, glasbeni in zanimiv način nam je predstavil kako se otroci z lahkoto naučijo tujega jezika preko slik, pesmi in ogledu glasbenega posnetka. Učitelju Davidu smo obljubili, da se bomo pesem Finger Family naučili in mu jo prišli odpet po novoletnih praznikih. Hvala učitelj David za zanimive minute angleškega jezika.

Tudi v šoli ustvarjajo kot mi v vrtcu. V učilnici likovnega pouka smo si pri učiteljici Špeli Vraničar ogledali kako učenci izdelujejo novoletne okraske in voščilnice. Predstavila nam je tudi veliko prešo s katero naredijo čudovite odtise izrezljanih umetnij. Šolarji so nam podarili izdelane snežinke iz papirja in načrt kako si jih sami zgubamo. Hvala učiteljici Špeli in učencem, ki so nas tako toplo sprejeli.

Otroci 4. razreda so danes pri učiteljici Ani Gorše izdelovali laterne. Ker si jih bomo izdelali tudi mi za nočni sprehod ob silvestrovanju. Za nas je ta način še malo pretežek zato si bomo izmislili drugega. Ideja pa nam je bila zelo zanimiva. Hvala tudi vam za prijetne minutke in podarjene novoletne okraske.

Za lep sprejem in prijetno druženje se jim lepo zahvaljujemo.

Vir: Vrtec Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj