Na vsebino

Obrambni minister Karl Erjavec v Črnomlju

Minister za obrambo Karl Erjavec se je včeraj mudil v Črnomlju. Najprej se je sestal na delovnem obisku pri županji Mojci Čemas Stjepanovič, nato pa je sledil sprejem pri gasilcih Gasilske zveze Črnomelj v črnomaljskem gasilskem domu.

Gasilci so namreč iz prve roke želeli seznaniti ministra o odprtih zadevah, predvsem gre tu za ureditev statusa gasilca in ostalih prostovoljcev, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja, prenosu lastništva zemljišč na Vražjem kamnu za potrebe zaščite in reševanja na Občino Črnomelj ter o prenosu lastništva dela objekta gasilskega doma Črnomelj na PGD Črnomelj. Beseda je tekla še o nujnosti spremembe Uredbe o organiziranju, opremljanju in usposabljanju sil za zaščito, reševanje in pomoč ter tudi o problematiki, s katero se srečujejo Občina in gasilske enote zaradi migrantskih tokov in posredovanj na reki Kolpi ter o pokrivanju interventnih stroškov GZ Črnomelj.

Na sestanku je bil, poleg vodstva GZ Črnomelj ter predstavnikov gasilskih društev, ministra in županje, prisoten še direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But. Slednjega je županja povprašala, kako je z reševanjem vlog škode po neurju s točo, ki jih je Občina posredovala URSZR in še ni prejela odgovora. Poudarila je, da prebivalci, ki so bili oškodovani in so oddali vloge, pričakujejo odgovor čimprej, saj je marsikomu ujma poslabšala socialno stanje. Direktor je obljubil, da bomo pisni odgovor prejeli v kratkem. Predstavil je tudi novosti in predloge novosti v zakonodaji, vezane na gasilstvo.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj