Na vsebino

Obvestilo DSO Metlika glede obiskov

DSO Metlika obvešča, da je enota za demenco za obiske do nadaljnjega zaprta. Obiski v enoti Mestni trg so dovoljeni ob strogem upoštevanju vseh preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

Obiskovalci morajo ob obisku izkazati izpolnjen pogoj PCT, in sicer morajo imeti s seboj:

- dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR (ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa) ali testa HAGT (ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa) ALI
- kartico cepljenja ali digitalno COVID-potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s QR-kodo EU DCP, ALI
- digitalno potrdilo tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s QR-kodo, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in je izdano v angleškem jeziku, ALI
- dokazilo o cepljenju proti COVID-19, s katerim obiskovalec izkaže, da je cepljen, ALI
- dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejše od 10 dni, vendar ne več kot 180 dni (6 mesecev), ALI
- dokazilo o prebolelosti in dokazilo o cepljenju, s katerim se dokazuje, da je bila oseba v obdobju, ki ni daljše od 240 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oz. začetka simptomov, cepljena z enim odmerkom cepiva, za katerega sta predvidena dva odmerka.

Navedena dokazila bodo preverjali na recepciji doma. Brez izpolnjenega pogoja PCT in brez ustreznih dokazil obiskovalcem žal ne bodo mogli omogočiti obiska.

S ciljem preprečevanja širjenja okužb obiskovalce prosijo, da še naprej upoštevate vse preventivne ukrepe. Pred vstopom v dom se razkužite v razkuževalni komori ter si nadenite kirurško masko. Zadržujte se samo pri stanovalcu, h kateremu ste prišli na obisk.

Da bodo lahko v domu poskrbeli za varnost svojih stanovalcev, vaših svojcev, vas vljudno prosijo za dosledno upoštevanje navodil.

Hvala za vašo podporo in ostanite zdravi!

Vir: DSO Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj