Na vsebino

Ocenjevanje vin in domačih salam Radovica 2017

Pod okriljem KS Radovica sta minuli vikend (10. - 11. marca) potekali dve ocenjevanji, in sicer 19. ocenjevanje vin ter 11.ocenjevanje domačih salam. Sedemčlanska strokovna komisija, ki ji je predsedoval dr. Mojmir Wondra, je ocenila 88 vzorcev vin, medtem ko je petčlanska komisija z dr. Petrom Štefaničem na čelu ocenila 19 salam.

V soboto smo razglasitev rezultatov obeh ocenjevanj združili s srečanjem prebivalcev krajevne skupnosti ter praznovanjem dneva žena in materinskega dne. Zbrane sta v nagovorih pozdravila podžupanja občine Metlika ga. Anica Kopinič in predsednik Društva vinogradnikov g. Janez Stopar. Predsednica KS Radovica Martina Legan Janžekovič je predstavila potek ocenjevanj ter izrekla iskrene zahvale vsem, ki so sodelovali bodisi pri organizaciji ocenjevanj, pripravi kulturnega programa in sponzorju Zavarovalnici Sava. Z recitacijami in prepevanjem so večer popestrili radovski otroci in izvrstni vaški glasbeniki. Radovske gospodinje in gospodarji so ta večer poskrbeli za obilje domačih dobrot in veselo druženje se je zavleklo pozno v noč.

Kraljico metliške črnine (17,06 t.) je pridelala družina Bajuk (Radovica 54a), prvaka belokranjca (17,00 t.) Jože Gosenca (Radovica 84). Šampion ocenjevanja je postal rumeni muškat pozna trgatev (18,36 t.) Marka Legana (Radovica 40), najboljšo salamo pa je v oceno prinesla družina Pečarič (Radovica 28a).

Vir: KS Radovica
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj