Na vsebino

Ocenjevanje vin po metliških kafanah 2022

I nč, kaj vi? 23. oktobra je biu dan D za tri vinokuse, vštefši mojo malenkost, ko smo se odpravli po fseh gostilnah v Metliki, da bi ocenli špricer i valda našli pr komu se popije najbulji. Obdelali smo 16 metliških kafan i vključli tudi restavracije. Ocenjevali smo 3 stvari: kelnara, ambient i špricer. Pri špriceru smo se odločali na podlagi okusa vina, svežine radenske, mešance i kulko evrof stane (zdej nismo vam mi krivi, da nimate normalne cene). Dobra stvar je bla i da kelnari niso znali, da smo ocenjevalci. Eni so nam fseeno odprli svežo radensko, a drugi so srečo probali z fčerejšnjo, pa se je na hitro poznala razlika v okusu a i oceni na koncu.

Samo ocenjevanje je potekalo tak, da smo f teh 3 kategorijah dali vsak svojo oceno od 1 do 10 (smo je blo tak ko i v šoli, 5 je pa “nezadostna”) i noben ni znau kulko je kdo drugi dau. Na koncu smo za fsako kategorijo sešteli ocene i delili sz 3, da smo dobili povprečje oz. pravičnejšo oceno. Mislim, da mormo pohvalit gostilno Grubač, ki je meu nejceneji špricer v Metliki (neznamo al je bla pomota pr računanju, al je res 1 evro). Najdražji je biu f hotelu i se nam ni kaj preveč dopalo to, je biu pa lep ambient. Na koncu smo se odpelali f Kurdistan v Napoleona, da še njihovo sprobamo.

REZULTAT OCENJEVANJA VIN 2022:

  1. Slavo (Ambient 7, Kelnar 9.6 i špricer 8.4)
  2. Lovšin
  3. Bartuš
  4. Bartus
  5. Pinot
  6. Julija
  7. Grad
  8. Budački
  9. Atmosfera
  10. Bar Lana
  11. Liber
  12. Pild
  13. Šestica
  14. Hotel
  15. Grubač
  16. BBbar

249) Napoleon caffe Črnoml

Vir: Ruzanc

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj