Na vsebino

Ocenjevanje vin za Vinsko vigred 2019 + rezultati

V okviru 37. Vinske vigredi je v petek, 12. aprila in v soboto, 13. aprila v predavalnici Bara Liber v Metliki potekalo strokovno ocenjevanje zbranih vin. 314 vzorcev je prišlo iz Bele krajine, Italije in sosednje Hrvaške.

Ocenjevanje je potekalo v treh strokovnih komisijah pod vodstvom doc. dr. Mojmira Wondre, dr. Franca Čuša in Ivanke Badovinac. Ostali člani komisij so bili Jure Štalcar, Uroš Hoznar, Damijan Vrtin, Gregor Simonič, dr. Tatjana Košmrlj, dr. Dejan Bavčar, Jure Grubar, Anton Pezdirc, Samo Hudoklin, Jože Zupančič, dr. Guillaume Antalick, Jože Simončič (Pleterje) in Jože Simončič (KGZ NM). Ocenjevanje je potekalo pod pokroviteljstvom Strokovnega društva vinogradnikov in vinarjev Slovenije.

Vodja ocenjevanja je bil tudi letos Andrej Bajuk, vodja enološkega laboratorija na KGZS Novo mesto. Izbrali so pet šampionov in sicer šampiona vin belokranjec PTP 2018, šampiona vin metliška črnina PTP 2018, šampiona suhih vin tekočega letnika, šampiona tujih vin ter šampiona predikatnih vin.

Po končanem ocenjevanju so za člane komisije in novinarje pripravili obisk pri vinogradnikih, ki so na ocenjevanju za svoja vina prejeli nazive šampionov.

Medalje in priznanja bodo podeljena na 37. Vinski vigredi, 17. maja 2019, ob 19.00 in 20.30 na osrednjem odru, rezultate ocenjevanja pa najdete na spletni strani Društva vinogradnikov Metlika ali v priponkah spodaj.

Priponke

Vir: Društvo vinogradnikov Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj