Na vsebino

Od 18. ure danes nadzor prometa na meji z Italijo na šestih mejnih prehodih, drugi bodo zaprti

Policija na mejnem prehodu Škofije.
Policija na mejnem prehodu Škofije.

Na meji z Italijo, kjer je največ okuženih, so ob 18. uri začeli veljati posebni ukrepi. Mejo bo mogoče prehajati le na šestih nadzornih točkah: Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Škofije in Krvavi Potok. Vse preostale poti bodo zaprte.

Vstop v Slovenijo bo prepovedan tujim državljanom, ki ne bodo imeli potrdila o negativnem izvidu testiranja na novi koronavirus. Na meji z Italijo naj bi se od srede izvajal nadzor nad vstopom v Slovenijo. Zdravstveni minister, ki opravlja tekoče posle, Aleš Šabeder, je povedal, da delovna skupina dokončuje ukrepe.

Za tovorni promet zaprtje ne velja, se pa že pojavljajo določene težave v kmetijsko-živilski panogi.

V Evropski komisiji niso komentirali ukrepov Slovenije in Avstrije na mejah za preprečitev širjenja novega koronavirusa. Vsi ukrepi morajo biti sorazmerni, usklajeni in temeljiti na znanstvenih dognanjih, so poudarili. "Posameznih ukrepov ne morem komentirati," je dejal govorec komisije Adalbert Jahnz in poudaril, da so ukrepi, povezani z zdravjem, v pristojnosti nacionalnih oblasti.

Prometno-informacijski center je od hrvaške policije dobil informacijo, da Hrvaška na mejnih prehodih zavrača vsa vozila, ki so prispela iz Italije. Dodali so, da na mejnih prehodih prihaja do zastojev in daljšega čakanja.

Vir: RTV SLO MMC

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj