Na vsebino

Odprtje razstave Maruše Šneler

Društvo likovnih ustvarjalcev Semič je v sodelovanju s Kulturnim centrom Semič pripravilo razstavo Marušina prepletanja mlade ustvarjalke Maruše Šneler.

Maruša Šneler, najmlajša članica Društva likovnih ustvarjalcev Semič, je 1. septembra, na dan otvoritve razstave, postala dijakinja 1. letnika ekonomske gimnazije Novo mesto. V osnovni šoli je dokazala svoje spretnosti in likovni talent, ko je sodelovala na likovnih srečanjih, na extemporih, taborih in kolonijah. Na številnih likovnih natečajih je za svoja dela prejela več priznanj in pohval.

Že v 9. razredu je imela Maruša tudi svojo prvo samostojno razstavo, ki je potekala v sklopu natečaja Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici Črnomelj. Akademski slikar Robi Lozar, ki je dela za takratno razstavo tudi izbral, je pohvalil Marušo, da so njena dela ustvarjalna in likovno občutljiva. To ji je tudi dalo dodatnega vzgona za ustvarjanje.

Maruša rada ustvarja s svinčnikom, akvareli, akrilom in oljnimi barvami. Znanje likovnih tehnik je poleg likovnega krožka in likovnega snovanja izpopolnjevala tudi na likovnih delavnicah akvarela, ki ga je organiziralo Društvo likovnih ustvarjalcev Semič. Maruša je petnajstletnica z izrednim občutkom za likovno ustvarjanje. Pri ustvarjanju jo vodijo dobre ideje in natančno opazovanje. A največji izziv so ji nove tehnike in novi motivi, navdihuje jo narava, zlasti bele breze, riše motive vedut in tihožitij ter zelo rada portretira. Prav zaradi prepleta likovnih tehnik, raznolikih motivov in barv, so nastala Marušina prepletanja.

Društvo likovnih ustvarjalcev Semič je ob podpori Urada RS za mladino in KC Semič izdalo zelo lep katalog Marušina prepletanja.

Program otvoritve razstave je povezoval podpredsednik Društva likovnih ustvarjalcev Semič Miha Henigsman, v kulturnem programu je nastopila mlada glasbenica Nina Novak, ki je zaigrala nekaj skladb na električnih klaviaturah.

Maruša se je ob zaključku otvoritve zahvalila vsem, ki so ji pomagali ob tej razstavi, še posebej svoji družini, ki jo podpira in ji stoji ves čas ob strani ter osnovnošolskima mentorjema Vlasti in Mihi Henigsmanu, ki sta jo spodbujala k ustvarjanju in pripravila razstavo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj