Na vsebino

Odprtje razstave Momental–mente / Žive slike v Moderni galeriji

Po izboru kustosa dr. Andreja Medveda so na razstavi Momental–mente predstavljena novejša dela izbranih slikark in slikarjev, ki delujejo predvsem na Slovenskem.

Njihove slike nam razodevajo raznovrstne vzgibe in likovne poetike, ki niso omejene na določeno vsebino. Avtorji imajo izrazito subjektiven odnos do barve in svetlobe, skupna pa sta jim avtonomna razporeditev slikarskih znakov na površini slike in ekspresivnost, ki jo dosegajo z različnimi efekti. Z vidika različnih sodobnih umetnostnih praks je upodobitve, ki so nastajale večinoma v času pandemije in socialne osamitve, moč razumeti v smislu vrnitve k sliki kot osrednjemu mediju, delno v luči paradigem, kot jih je uvedel modernizem. (iz najave na spletni strani MG)

Sodelujoči umetniki:

Suzana Brborović, Nina Čelhar, Matej Čepin, Barbara Drev, Marko Jakše, Staš Kleindienst, Aleksij Kobal, Mitja Konić, Robert Lozar, Ira Marušič, Živko Marušič, Katja Pál, Ivo Prančič, Miha Štrukelj, Maruša Šuštar, Joni Zakonjšek, Nika Zupančič.

Kustos razstave: Andrej Medved.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj