Na vsebino

Odprtje razstave "Živela človeška ribica"

V Črnomlju je bila včeraj odprta razstava, ki jo je pripravilo Društvo Proteus, gibanje za naravo in okolje Bela krajina. Na njej so predstavljena likovna dela učencev iz osnovnih šol občin Črnomelj, Metlika in Semič ter Srednje šole Črnomelj. Prikazane so stripovske zgodbe in filmske animacije. Učenci, dijaki in mentorji-profesorji likovne umetnosti so danes prejeli nagrade, priznanja in katalog razstave, oblikovala ga je Alenka Tomašič, dostopen pa je TUKAJ.

Likovna dela je ocenila strokovna komisija v sestavi: predsednik, dr. Božidar Flajšman in člana Robert Lozar, akademski slikar in Boštjan Kavčič, akademski kipar. Likovni natečaj je društvo Proteus razpisalo in izvedlo na iniciativo Duške Vlašič in Božidarja Flajšmana ter z veliko pomočjo sedaj že bivšega predsednika društva Nika Šuštariča. V zaključni fazi pa tudi s pomočjo nove predsednice društva dr. Marijete Kobetič, mnogih članic in članov društva ter sponzorjev, ki so danes v Črnomlju omogočili lep in navdihujoč dogodek.

Razstava je svojevrsten klic mladih k razumu, k bolj kakovostnemu odnosu človeka do narave in okolja.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj