Na vsebino

Odprtje ulične razstave 10 let kamišibaja na Slovenskem

Petrov trg je bil včeraj, 3. septembra prizorišče prvega dogodka v sklopu 10. Slovenskega festivala kamišibaj gledališča. Odprli smo namreč ulično razstavo na panojih z naslovom 10 let kamišibaja na Slovenskem. S pričujočo razstavo želimo obeležiti pomembno obletnico in prikazati pot kamišibaja na Slovenskem v desetih letih. Kamišibaj je tudi pomemben del belokranjske kulture. Igra se v vrtcih, šolah in v knjižnicah.

Predsednik društva Kamišibaj Slovenije, Boštjan Oder, nam je povedal nekaj več o samem festivalskem dogajanju. Prireditev, ki jo je vodil Aleksander Riznič, so s svojimi kamišibaj predstavami obogatili udeleženci delavnice Moj prvi kamišibaj in sicer Marko Štefanič Mihelčič, Mark Adamov, David Adamov, Eva Starc, Andreja Janež in Timon Klobučar. Predsednik društva Kamišibaj Slovenije je nastopajočim podelil priložnostna darila ob njihovem nastopu.

10. Slovenski festival kamišibaj gledališča organizirajo Društvo Kamišibaj Slovenije, Kulturno umetniško društvo Zlata skledica, Knjižnica Črnomelj, Javni sklad za kulturne dejavnosti, območna izpostava Črnomelj, ob podpori Občine Črnomelj.

Razstava bo Petrov trg krasila vse do konca oktobra.

Danes ob 11. uri ste vabljeni na slovesno odprtje festivala in na 1. del programa za otroke, ob 18. uri vas vabimo na 2. del otroškega programa, ob 20. uri na odprtje razstave mag. Igorja Cvetka in ob 21-ih na kamišibaj program za odrasle.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj