Na vsebino

Okrevanje diabetikov Društva diabetikov Metlika

V nedeljo, 8. avgusta, se je 46 članov Društva diabetikov odpravilo na sedemdnevno okrevanje v Zreče. Tam so nam pripravili bogat izbor aktivnosti. Zjutraj smo se lahko razgibali pri jogi, popoldne v bazenu pri zabavni aerobiki, zvečer pa so se najbolj razgreti lahko zavrteli ob zvokih žive glasbe.

Sreda je bila namenjena pohodom na Rogli. Najpogumnejši in najbolj razgreti so se podali na 18 km dolgo pot do Lovrenških jezer, malo manj sposobni so prehodili Škratovo pot po gozdu, nekateri pa so ostali blizu kraja prihoda. Štajersko z okolico smo si lahko ogledali z razglednega stolpa imenovanega Pot nad krošnjami. Svojo zvedavost smo nahranili še z ogledom stare železnice in muzejem o njej, obiskom vinske kleti, pokušino vin in štajerskih domačih dobrot.

Seveda pa smo dopolnili tudi svoje znanje o zdravju. Udeležili smo se treh predavanj. Fizioterapevtka nas je učila kako čuvati in ohraniti kolke in kolena v kondiciji, zeliščarica nas je seznanjala z vrednostjo in uporabnostjo zelišč, čebelar pa je govoril o pomenu čebel in medu. Vsa predavanja so bila zanimiva, poučna in uporabna.

Seveda smo šli v toplice zato, da bi se kopali. Tudi za to smo vsak dan imeli čas.

Vsi udeleženci smo bili kot ena družina. Lepo smo se družili, se zabavali, veliko debatirali in se igrali.

Čas okrevanja je hitro minil in že razmišljamo o novih skupnih doživetjih.

Vir: Društvo diabetikov Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj