Na vsebino

Okusi Bele krajine v pravem pomenu besede

Včeraj je v gostišču Kapušin v Krasincu potekal poseben gastronomski večer na katerem so svoje mojstrovine predstavili štirje belokranjski ponudniki, ki so tudi mesec nazaj uradno prejeli certifikat krovne blagovne znamke Belokranjsko! Za včerajšnje goste večera so kuhali Hotel Bela krajina, Gostilna Müller, Gostišče Kapušin in Gostišče Veselič.

Projekt Okusi Bele krajine že od leta 2015 piše nove kulinarične zgodbe naše dežele. Za njim so v preteklosti stali vsi trije belokranjski zavodi, z letom 2022 pa je Okuse Bele krajine prevzel destinacijski management. Koordinatorka Okusov Bele krajine, Tamara Lončarič, je med drugim ob pričetku dogodka povedala:

"Letos smo z novo destinacijsko ekipo zamenjali logotip projekta v skladu z krovno znamko destinacije Bela krajina, srčnih ljudi. Prav srčnost in vztrajnost naših gostincev in kuharjev ženeta Okuse Bele krajine naprej. Vsak grižljaj nosi v sebi misel na vas, goste! V projektu še vedno stremimo k temu, da iz lokalno pridelanih sestavin pridobimo najboljše okuse, da tradicijo nagradimo z modernimi idejami, da pozabljene sestavine z novimi tehnikami spet oživijo. Naj oživijo tudi vaše brbončice!"

Hotel Bela krajina je včeraj pripravil hladno predjed in jo gostom pred serviranjem tudi predstavil, Vinska klet Metlika je ob tem predstavila svojo klet in vina, ki se strežejo ob tej jedi.

V nadaljevanju je Gostilna Müller postregla s toplo predjedjo, Vinska klet Šturm pa je predstavila svoja vina in izbrano vino, ki sodi k tej jedi.

Gostišče Kapušin, gostitelj sinočnjega večera, je bilo odgovorno za glavno jed večera. Pred seviranjem glavnega hoda je bila jed tudi predstavljena, prav tako pripadajoče vino Vinske kleti Šuklje.

Zaključek večera je bil seveda sladek. Za sladico je poskrbelo Gostišče Veselič, za vinsko kapljico, ki sodi k desertu pa Vinska klet Prus s Krmačine.

K temu, da je bil ves večer dobrega okusa je poskrbela vedno odlična Tamburaška skupina Melos.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj