Na vsebino

Operativna vaja v sektorju Stari trg ob Kolpi

Kako pomembni so gasilci, smo v letošnjem letu zelo občutili. Razvažali so vodo po vaseh, ko smo imeli v Poljanski dolini sum na okuženo vodo zaradi nesreče v Melaminu, več dni so pomagali ob katastrofalnem požaru na Krasu, njihova pomoč ob preteklih poplavah na Kolpi pa je prav tako neprecenljiva, a to še ni vse. Gasilci imajo zelo pozitivno podobo, saj so vedno v ospredju s požrtvovalnostjo, odzivnostjo in pripravljenostjo na pomoč, ko se jih najbolj potrebuje. Tega se večina ljudi zaveda, zato imajo tudi visoko stopnjo zaupanja.

Med stalne aktivnosti gasilcev pa spadajo tudi operativne vaje, na katerih se člani učijo oz. izpopolnjujejo svoje znanje, saj le tako lahko v resnih situacijah pomagajo sočloveku. Ena takšnih vaj je bila včeraj v Radencih.

Vaje so se udeležili operativni gasilci PGD Radenci, Stari Trg ob Kolpi, Sinji Vrh in Prelesje. Vsako društvo je imelo svoje zadolžitve, ki jih je tudi uspešno opravilo. Po analizi vaje so bile izpostavljene nekatere pomanjkljivosti, ki bodo v bodoče odpravljene. Le tako bomo obvladovali izzive, ki nam jih nalaga sodobno življenje in čedalje pogosteje tudi narava. Vajo so si ogledali in ocenili tudi predstavniki Gasilske zveze Črnomelj.

Vir: KS Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj