Na vsebino

Opozorilo zaradi padavin

Po podatkih Agencije RS za okolje bo v naslednjih dneh nad severnim Sredozemljem vztrajalo ciklonsko območje. V višinah bo z vetrovi južnih smeri pritekal vlažen zrak. Nad širšim območjem Slovenije do petka pričakujemo izdatnejše padavine, vmes bodo tudi dolgotrajnejši nalivi, ponekod tudi nevihte. Trenutni izračuni v naslednjih 3 dneh predvidevajo v zahodni in južni Sloveniji prek 150 litrov/m2, lokalno več kot 200, drugod od 50 do 100, lokalno lahko do 150 l/m2.

Po podatkih Urada za meteorologijo Agencije RS za okolje se od danes do petka pričakuje v večjem delu države daljše deževno obdobje in močnejše naraščanje rek. Manjši vodotoki in hudourniki lahko v tem obdobju večkrat hitreje narastejo.

V sredo pričakujemo močnejše naraščanje rek in manjših vodotokov v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Na teh območjih lahko pride do razlivanj na območjih pogostih poplav.

V četrtek in petek se bo nadaljevalo naraščanje rek v večjem delu države. Posamezne reke, zlasti v južni polovici države, lahko poplavijo tudi v širšem obsegu.

Vir: Agencija RS za okolje

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj