Na vsebino

Optično omrežje v Črnomlju - pristopna izjava

Občina Črnomelj je pristopila k Načrtu razvoja odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij naslednje generacije v občini Črnomelj, v sklopu katerega želimo občanom zagotoviti možnost širokopasovnih priključkov (za hitri internet). Ena izmed možnosti, da pridobite optično omrežje je projekt Rune. Za uspešnost projekta in pridobitev optičnega omrežja v vašem gospodinjstvu je pomembno, da izpolnite pristopno izjavo, s pomočjo katere se bo ugotovil dejanski interes in se bo omrežje v posameznih naseljih tudi gradilo. Torej, če najdete svoj naslov v prilogi spodaj, izpolnite pristopno izjavo, s katero izkažete interes in ste že korak bližje hitremu internetu.

Tisti, katerih naslov ni na seznamu spiska v prilogi, pa so vas že kontaktirali neposredno operaterji in se bo omrežje gradilo na osnovi njihovega izkazanega komercialnega interesa ali pa vas bodo kontaktirali izvajalci projekta GOŠO 3 – na območjih, kjer ni niti komercialnega interesa in niti interesa s strani projekta RuNe.

Rok za sprejem pristopnih izjav je do petka, 27. julija, po elektronski pošti ([email protected]) ali na sedežu Občine Črnomelj.

DODATNA OBRAZLOŽITEV:

GRADNJA TELEKOMUNIKACIJSKEGA OMREŽJA

RUNE-SI d.o.o. gradi najsodobnejše optično omrežje zelo velikih hitrosti (večje od 1 Gb/s) za vse potencialne uporabnike na redko poseljenih območjih v Sloveniji, na katerih sicer obstoječi operaterji telekomunikacij nimajo tržnega interesa graditi lastna omrežja.

ODPRTO OMREŽJE

Storitve bo uporabnikom v omrežju ponujalo več različnih ponudnikov. Uporabnik bo imel možnost proste izbire ponudnika storitev, ki je glede na ceno in kakovost storitev zanj najugodnejši, saj upravitelj omrežja vsem operaterjem storitev zagotavlja enakopravni dostop in najem omrežja pod enakimi pogoji. V primeru nezadovoljstva s trenutnim ponudnikom, bo imel uporabnik možnost njegove zamenjave.

Pomembno:

Do storitev v omrežju RuNe bodo lahko dostopali samo tisti uporabniki, ki bodo naročili izgradnjo priključka in bodo priključeni na optično infrastrukturo RuNe.

KAJ JE POTREBNO ZA PRIKLJUČITEV VAŠEGA DOMA NA OPTIČNO INFRASTRUKTURO?

Na spletnem naslovu www.ruralnetwork.eu:

  • Preverite, ali je vaš naslov vključen v projekt RUNE
  • Izpolnite obrazec za izgradnjo priključka, ki je hkrati soglasje za dostop in izdelavo notranje optične inštalacije v bivalnem objektu.
  • Po prejemu vašega zahtevka vas bo v kontaktiral tehnični oddelek RUNE in vam zagotovil potrebne podatke o izvedbi priključka.
  • Sledi podpis pogodbe o izgradnji priključka in plačilo priključnine
  • Nato RuNe zgradi vaš priključek do vaše hiše in izvede potrebne notranje inštalacije.
  • Ko je priključek zgrajen po lastni izbiri izberete ponudnika in z njim sklenete pogodbo za storitve.

KAJ ZAJEMA PLAČILO PRIKLJUČNINE ZA IZGRADNJO PRIKLJUČKA

Financiranje celotne izgradnje omrežja RuNe zagotovi nosilec projekta sam, uporabniki plačajo samo notranjo hišno inštalacijo v enkratnem znesku 150 € (DDV vključen) in vključuje:

  • Montažo optičnega kabla znotraj hiše;
  • Priklop optičnega modema pri stranki;
  • Preizkus delovanja povezave.

Po izvedbi priključka stranka postane lastnik vse notranje inštalacije.

ALI LAHKO DOBIM PRIKLJUČEK RUNE POZNEJE?

Uporabnikom, ki priključka v času gradnje RuNe omrežja priključka ne bodo naročili, bo optični priključek RuNe samo omogočen (ne bo zgrajen do hiše). Uporabniki lahko priključek naročijo in dobijo kadar koli. Strošek izgradnje priključka bo v primeru poznejšega naročila bistveno višji kot med gradnjo celotnega omrežja RUNE.

KONTAKT

www.ruralnetwork.eu

[email protected]

[email protected]

Priponke

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj