Na vsebino

Otroci po neurju nadaljujejo s taborom v Podzemlju

Na današnjem ogledu ribnika v Prilozju.
Na današnjem ogledu ribnika v Prilozju.

Po včerajšnjem neurju, ko je močan naliv z vetrom v kampu Podzemelj zalil spalni šotor, v katerem so v sklopu tabora LAS-tna aktivnost mladih, taborili otroci iz metliških osnovnih šol, danes tam nadaljujejo z aktivnostmi, so sporočili iz Rdečega križa Metlika. Mladi taborniki so si v dopoldanskih urah že ogledali ribnik v Prilozju, popoldan pa jih med drugim čaka peka belokranjske pogače in palačink. »Otroci so zdravi, veseli in vas lepo pozdravljajo. Hvala gasilcem za pomoč ob včerajšnji nevihti. Starši nič skrbet, vse je v redu,« še sporočajo iz Rdečega križa Metlika.

Prostovoljni gasilci so včeraj popoldne 53 otrok pomagali prepeljati v bližnji gasilski dom v Podzemlju, kjer bodo lahko na suhem »taborili« vse do zaključka tabora, ki je predviden v soboto. Poškodovan ni bil nihče, otroci pa so po začetnem šoku dogajanje doživeli kot dogodivščino, ki je zagotovo ne bodo zlepa pozabili. Nihče ni odšel domov, prav vsi so nadaljevali s taborom.

Letošnji tabor LAS-tna aktivnost mladih, ki poteka pod okrilljem Rdečega križa Metlika, je sicer že 19. po vrsti. V kampu Podzemelj pod budnim očesom 10 mentorjev tabori 53 otrok od prvega do četrtega razreda. Namen tabora ni le varstvo otrok, pač pa tudi razvijanje prijateljskih vezi, spodbujanje k zdravemu načinu življenja in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa.

Tudi letos so organizatorji pripravili bogat program ustvarjalnih delavnic, predstavitev različnih poklicev, družabnih in spretnostih iger ter športnih aktivnosti, ki jih šolski programi ne zajemajo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj