Na vsebino

Otroška in mladinska grafika

V šolskem letu 2015/2016 je OŠ Belokranjskega odreda Semič sodelovala na 2. Mednarodnem likovnem natečaju otroške grafike v organizaciji OŠ Prule. Na natečaj je prispelo 794 originalnih grafičnih listov otrok v starosti od 6 do 15 let, iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Poljske in Latvije. Učenci so poskušali ujeti zanimive trenutke, dogodke ali doživetja na tematiko »jutri«, praktičnega dela pa so se lotili v različnih grafičnih tehnikah: monotipije, linorezov, suho iglo,… Komisija je naredila izbor del za razstavo in plakete. Iz naše šole sta bili uspešni Ana Juntez iz 9.b razreda in Urška Saje iz lanskega 9.a razreda.

Na 20. mednarodnem bienalu otroške grafike v Torunu na Poljskem pa je z grafičnimi listi sodelovalo več kot 10.000 otrok iz 43 držav. Za razstavo in priznanje je strokovna komisija izbrala tudi grafiki dveh učenk OŠ Semič: Zale Brulc iz 9.b in Mance Bremec iz 9.a razreda.

Vir: OŠ Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj