Na vsebino

Seniorji v društvu

Včeraj je bilo v Kulturnem centru Semič uradno odprtje razstave Seniorji v društvu.

Razstava je posvečena izjemnemu umetniku Bogomirju Jakši, našemu dolgoletnemu članu, ki nas je s svojim likovnim znanjem navdihoval in vzpodbujal pri ustvarjanju. V svoji umetniški karieri je ustvaril veliko dih jemajočih umetniških del, hkrati pa je aktivno sodeloval pri organizaciji programa ter urejanju depoja KUD Artoteke.

Ob tej priložnosti so bile članom Artoteke hkrati podeljene priznanja in značke Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti za dolgoletno aktivno in izjemno delovanje v društvu. S tem je bila članom izkazana zahvala za njihov trud in doprinos v likovni kulturi. Priznanja so bila podeljena s strani predsednika Sveta območne izpostave JSKD Črnomelj, Dušana Kofalta.

Dobitniki priznanj in značk so Alenka Vrlinič, Špela Vraničar, Elena R. Churnosova, Vlasta Henigsman, Miha Henigsman, Jasmina Strugar, Ana Jerala, Jure Henigsman, Rezka Arnuš, Andreja Milavec, Andreja Verderber, Jože Zabukošek, Janja Jakša, Mladen Vukšinič, Dirk Heij, Julijana Turnšek Heij, Konstantin Virant, Neva Vranešič Virant, Ksenija Khalil, Jožef Vrščaj, in Janko Butala.

Odprtje razstave so glasbeno popestrili učenci Glasbene šole Črnomelj pod vodstvom Bojana Ristića in Mojce Rebolj.

Vir: KUD Artoteka Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj