Na vsebino

Otvoritev asfaltirane javne poti na Krvavčjem Vrhu

Asfaltirano javno pot je skupaj s krajani namenu predala županja Polona Kambič.
Asfaltirano javno pot je skupaj s krajani namenu predala županja Polona Kambič.

V sklopu praznovanja semiškega občinskega praznika so včeraj tudi uradno namenu predali asfaltirano javna pot na Krvavčjem Vrhu. V okviru naložbe so na novo asfaltirali 140 metrov makadamskega odcepa javne poti v širini treh metrov. Vrednost vseh del je znašala 18.906 evrov in je bila v celoti financirana iz občinskega proračuna.

Krvavčji Vrh je bil sicer v preteklih letih deležen kar nekaj pridobitev v skupni vrednosti več kot 77.000 evrov. Leta 2020 je bila dograjena 1.680 metrov dolga gozdna cesta med Krvavčjim Vrhom in Dobravicami, ki je 22 lastnikom tamkajšnjih gozdov omogočila dostop do gozdnih območij. Naložba v skupni vrednosti 44.500 evrov je bila polovično sofinancirana s strani Evropskega sklada za razvoj podeželja, ostalo je zagotovila občina.

Pred dvema letoma so bila ob športnem igrišču na Krvavčjem Vrhu v sklopu participativnega proračuna postavljena tudi nova otroška igrala v vrednosti 14.000 evrov.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj