Na vsebino

Otvoritev asfaltirane poti Črmošnjice - Mašelj in parkirišča pri gasilskem domu v Črmošnjicah

V sklopu praznovanja občinskega praznika Občine Semič so včeraj namenu uradno predali asfaltirano pot Črmošnjice - Mašelj, parkirišče pri gasilskem domu v Črmošnjicah, parkirni prostor s košem za smeti in avtobusno postajališče z nadstrešnico na Brezovici.

Kar tri izmed letošnjih projektov v sklopu participativnega proračuna so bili izvedeni v Črmošnjicah in na Brezovici.

Ureditev dovoza za stanovalce in pešpot za obiskovalce Divjega potoka

Asfaltirana cesta oziroma klanec od Črmošnjic v smeri proti Divjem potoku v dolžini 120 metrov (17.993 €), dodatno je vključena še sanacija opornega zidu (7.213,81 €) in odvodnjavanje (5.918,32 €).

Ureditev parkirišča za obiskovalce Divjega potoka

Naložba zajema asfaltirano parkirišče površine 125 kvadratnih metrov z osmimi parkirnimi mesti v skupni vrednosti 6.681,44 evrov.

Odkar je bližnji Divji Potok bolj obiskan, se je vedno bolj izkazovala potreba po ureditvi javnih sanitarij, zato so letos pristopili k nabavi in postavitvi sanitarnega kontejnerja z leseno oblogo in ga namestili v bližino novega parkirišča. Sanitarni kontejner je vzet v najem in bo vzdrževan tedensko, ograjo pa so pomagali postaviti krajani. Vrednost postavitve je 2.684 evrov.

Parkirni prostor s košem za smeti na Brezovici

V postopku participativnega proračuna je bila predlagana in izglasovana tudi ureditev makadamskega parkirišča s košem pri cerkvi na Brezovici v vrednosti 2.991,37 evrov.

Krajani pa so že pred časom dali predlog tudi za ureditev avtobusnega postajališča z nadstrešnico. Na občini so predlogu ugodili in uredili postajališče, ki je s podlago vred stalo 6.426,13 evrov.

Skupna vrednost vseh naštetih pridobitev, ki so jih včeraj predali namenu, znaša 49.908 evrov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj