Na vsebino

Otvoritev koloparka in igrišča za odbojko na mivki

V Semiču so danes tudi uradno predali namenu nove športne površine v skupni vrednosti več kot 342 tisoč evrov. Semič je tako bogatejši za kolopark, igrišče za odbojko na mivki ter travnato igrišče.

Travnato igrišče je bilo zgrajeno že leta 2009, občina pa ga je predala v upravljanje Nogometnemu klubu Kolpa. V lanskem letu so poskrbeli za boljše pogoje vadbe. Nabavili so dvojni kontejner s sanitarijami, slačilnicami in tušem ter jih povezali na komunalno infrastrukturo. Igrišče je dobilo tudi razsvetljavo z osmimi reflektorji, s čimer je omogočena nočna vadba. Poleg tega so uredili klopi, postavili novo leseno hiško za orodje, popravili ograjo in priskrbeli večjo količino mivke za travo. Vrednost vseh del je znašala dobrih 41 tisoč evrov.

Pred dvema letoma so v Semiču odkupili večjo površino za športni park v vrednosti dobrih 130 tisoč evrov, lani pa dokupili še dodatna zemljišča v vrednosti nekaj več kot 23 tisočakov. Pripravili so idejno zasnovo prostora, ki ji postopoma sledijo, prav tako tudi željam in potrebam skupnosti. Tako je bila s strani TD Partizan izražena potreba po dveh igriščih za odbojko na mivki. Igrišči skupne površine 616 kvadratnih metrov so uredili v naravni vrtači, vrednost naložbe pa je znašala nekaj več kot 74 tisoč evrov.

Poleg igrišč za odbojko na mivki so v športni park lani umestili tudi kolopark v skupni površini 650 kvadratnih metrov, od tega je dobra polovica voznih površin. Sto metrov dolga steza poteka ob dveh zelenih otokih v skupni površini 320 kvadratnih metrov. S kandelabroma je poskrbljeno za osvetljenost poligona, kolopark pa ima tudi potrebno urbano opremo, kot so klopce in stojalo za kolesa. Vrednost izgradnje semiškega koloparka je znašala dobrih 73 tisoč evrov, od tega je Fundacija za šport prispevala 21 tisočakov.

Prireditev je povezoval Timotej Banovec, v kratkem kulturnem programu pa so nastopile Mravljice iz vrtca Sonček Semič.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj