Na vsebino

Otvoritev nove ceste v cono Novoteks v Metliki

Danes smo z otvoritvijo uradno predali svojemu namenu novo pridobitev, cesto v cono Novoteks v Metliki. Zbrane je nagovoril župan g. Darko Zevnik, v krajšem kulturnem programu pa sta, pod mentorstvom g. Andreja Kuniča nastopili Katja in Tina Pezdirec, učenki Glasbene šole Črnomelj, podružnice v Metliki.

V sklopu investicije je bila izgrajena nova povezovalna cesta s pločnikom v dolžini 220 m, urejeno je odvodnjavanje padavinskih voda, prestavljeni in zaščiteni so bili obstoječi vodi gospodarske javne infrastrukture, delno izvedena je javna razsvetljava, zgrajena je kamnita zložba nad Sušico ter prometna signalizacija. Istočasno pa je podjetje Elektro d.d. na območju poslovne cone izvedlo gradnjo elektrokabelske kanalizacije in pripadajoči 20 kV kablovod. Dela so se izvajala v letih 2016-2018. Vrednost izvedenih del znaša cca 180.000,00 EUR in so v celoti financirana iz občinskega proračuna.

Nova cesta je pomembna zaradi lažjih dostopov do proizvodnih objektov, z izgradnjo pločnika je zagotovljena varnost pešcev, možna pa bo tudi nadaljna širitev industrijske cone.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj