Na vsebino

Otvoritev obnovljenega pločnika na Vajdovi ulici v Semiču

V sklopu praznovanja semiškega občinskega praznika so včeraj namenu predali obnovljen pločnik na Vajdovi ulici v Semiču. Županja Polona Kambič je trak prerezala skupaj z Matijo Hudakom in Žanom Škrinjarjem.

Pločnik na Vajdovi ulici je bil zgrajen pred več kot 40. leti, sočasno z izgradnjo nove ceste Štrekljevec – Semič in je bil zaradi dotrajanosti potreben temeljite obnove. Na potrebo po obnovi pločnika so opozarjali tudi na vsakoletnih zborih občanov.

Lansko pomlad je bila naročena projektna dokumentacija za izgradnjo pločnika. Projekt je izdelalo podjetje STIA, soglasje pa je izdala Direkcija RS za infrastrukturo. Vrednost projekta je znašala 23.143 evrov. Gradbena dela na obnovi pločnika so se začela junija letos. Rekonstrukcija je obsegala obnovo 985 metrov pločnika, ureditev odvodnjavanja, prehoda za pešce v Kašči, zamenjavo 34 svetilk cestne razsvetljave, naknadno pa so obnovili tudi 50 metrov pločnika nasproti semiške zdravstvene postaje.

Vrednost gradbenih del z nadzorom je znašala 370.881 evrov. Skupna vrednost naložbe je tako dosegla vrednost 394.025 evrov.

Novo pridobitev je blagoslovil župnik Luka Zidanšek, v kulturnem programu pa so nastopili učenci OŠ Belokranjskega odreda Semič in Semiški klobukarji.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj