Na vsebino

Otvoritev Pustolovskega parka Gače

Na smučišču Gače so z včerajšnjim dnevom odprtih vrat začeli poletno sezono in letošnjo ponudbo dodatno obogatili z novim pustolovskim parkom.

Gre za enega večjih tovrstnih parkov v Beli krajini in na Dolenjskem. Sestavljen je iz 40 enot in treh različnih prog: lisičje, volčje in medvedje proge. Lisičja je namenjena najmlajšim, medvedja proga pa je najbolj zahtevna, saj doseže višino 12 metrov.

Proge so zelo razgibane. Vsebujejo različne ovire, sanke, mreže, zipline in druge pestre ovire. Pustolovski park Gače je osvežilna poslastica za ljubitelje narave, ki cenijo gozdne izlete, druženje v naravi in spoznavanje prijateljev. Je varno in urejeno igrišče v prisotnosti prijaznih inštruktorjev ter animatorjev, ki skrbijo za varnost obiskovalcev parka.

V pustolovski park so na Gačah vložili 150.000 evrov lastnega denarja in tako še obogatili poletno sezono, saj v sklopu nove pridobitve lahko organizirajo programe, namenjene različnim skupinam. Omogočajo tudi izposojo koles in so izhodišče za sproščanje v neokrnjeni naravi, ob razgibanih pohodniških poteh pa so Gače primerne tako za individualne kot družinske sprostitve, team buildinge in šole v naravi.

Semiška županja Polona Kambič je ob tem izrazila veselje, da vodilni na RTC Gače dajejo vse več poudarka celoletnemu turizmu, ne le zimskemu, kjer je veliko stvari odvisnih od vremenskih pogojev. V letošnji zimski sezoni so imeli 48 smučarskih dni. Zadovoljni so bili predvsem z drugo polovico zime, tako da so stroške nekako uspeli pokriti.

Več o Pustolovskem parku Gače pa najdete na povezavi TUKAJ.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj