Na vsebino

Pasuljada v Doblički Gori

Že 18. po vrsti "Pasuljada 2020" je potekala minulo soboto na Doblički Gori. Še ravno pravi čas (kar se tiče vremena), da so lahko tekmovalne ekipe na primerni razdalji postavile kurišča in upoštevale priporočila NIJZ.

Še preden so se ekipe lotile skrbne priprave pasulja, so morale na kraj dogodka pripešačiti, kar je vsem osmim ekipam prineslo prvih 100 točk pri skupnem ocenjevanju. Med pohodom so opravili tudi postanek pri črnem močerilu, kjer je potekal krajši recital pesniških stvaritev, ki pa na skupno točkovanje ni imel nobenega vpliva.

Da je bilo vzdušje ob kuriščih vedro in prešerno ni potrebno posebej poudarjati, vrhunec dneva pa je prineslo ocenjevanje pasulja in seštevanje zbranih točk.

Ekipa "Fižolčkov glas" si je prikuhala 3. mesto, tik pod vrh se je zavihtela polprofesionalna zasedba v širšem pomenu besede "Miševi poljski", na sam prestol letos polnoletne Pasuljade pa se je z veliko mero znanja, požtrvovalnosti, prefinjenega okusa in nepopustljivo voljo do takšnih in drugačnih eksperimentiranj skozi celo koledarsko leto povzpela izkušena ekipa pod delovnim imenom "Fižol mojstri", ki več kot definira težo samega imena.

Druženje se je pričelo s pohodom že ob osmi uri zjutraj, same vremenske razmere pa so pripomogle k temu, da se je zrak po pasuljadi očistil na okolju primerne parametre in da so se udeleženci na tak ali drugačen način razšli brez nepotrebnih podaljškov. Nekatere še iščejo ...

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj