Na vsebino

Patrik in Matic s sočnim burgerjem v finale

Foto: POP TV
Foto: POP TV

Zmagovalca prve oddaje Matic Marentič in Patrik Bremec iz OŠ Belokranjskega odreda Semič sta se vrnila pred štedilnike Malega šefa in obljubila, da se bosta za kuhanje v polfinalu še bolj izkazala in pokazala še večji kanček borbenosti. Tokrat sta žirante navdušila s pripravo burgerjev in z vriskom proslavila vstop v finale.

Tematika tokratnega kuhanja je bila košarka in s tem priprava burgerjev. Kuharji so imeli na voljo tri minute za nabor sestavin, medtem ko so pred seboj vodili košarkarsko žogo.

Čeprav se naloga sliši precej enostavna, je vodenje žoge in nošenje sestavin do kuharske postaje precej zahtevno. Matic je priznal, da so se mu roke kar malo tresle. S Patrikom sta imela načrt, da najprej nabereta ključne sestavine in se nato lotita detajlov za pripravo govejega burgerja. Patrik je prevzel mesto vodje tokratnega kuhanja in vodil Matica pri posameznih postopkih. Odločila sta se za sladko kislo kombinacijo in pripravila burger z govejim mesom, dvema omakicama, solato ter slanino z grenivko in okro.

Žiranti so med okušanjem že pokazali navdušenost. Gregor je pohvalil sočnost in sirovo omako. Mojca je bila vesela že nad videzom burgerja in tudi ona pohvalila sočnost. Jorg je pohvalil meso in slanino, izredno pa mu je bila všeč marmeladina omaka. Mladima Semičanoma so skupaj podelili 13 zvezdic, dve več od nasprotne ekipe, kar je pomenilo uvrstitev v finale.

Matic in Patrik sta vriskala od veselja!

Vir: 24 ur

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj