Na vsebino

Pesnikova žena prihaja – v Mokronogu

JSKD OI Trebnje je v sodelovanju z Občino Mokronog – Trebelno 17. novembra na gostovanje povabila Gledališko skupino ZIK Črnomelj s komedijo Toneta Partljiča Pesnikova žena prihaja. Predstava je v Upravno-kulturnem središču Mokronog doživela 13. ponovitev letos.

Glavna tema dobro obiskane predstave je bila tipično slovenska lastnost zavist, ki v komediji povede do neslutenih razsežnosti.

Zaigrali so Mojca Breznik, Slavko Pavlakovič, Jože Skubic, Lojze Hudelja, Nada, Boris in Eva Starašinič, Karmen Ambrožič, Monika Mušič, Erika Popit in Petra Roginič.

Kostumografija v predstavi je delo Tonija Starca, izbor glasbe je pripravil Silvester Mihelčič, za ton in luč pa je poskrbel Jaka Birkelbach.

Predstavo je režirala Helena Vukšinič.

O gostih (povzeto po spletni strani ZIK Črnomelj):

Gledališka skupina ZIK Črnomelj je v trinajstih letih v enajstih gledaliških predstavah oz. preko sto dvajset odrskih nastopih po Sloveniji, na Koroškem in Hrvaškem nagovarjala najrazličnejše občinstvo. V teh letih se je v skupini zvrstilo skoraj 40 igralcev – slaba polovica jih je sodelovala v dveh ali več predstavah – in dvajset ostalih sodelavcev, ki so s skupino večinoma sodelovali večkrat. Predstave, ki so jih skupaj ustvarjali, so vedno znova predstavljale izziv skupini in vsakemu posamezniku, obenem pa so ponujale vprašanja v razmislek in odkrivale nova spoznanja – ustvarjalcem in gledalcem.

V vseh teh letih je GS ZIK Črnomelj sodelovala pri številnih drugih projektih – literarnih večerih, občinskih prireditvah, predstavitvah knjig, otvoritvah razstav … Preko (poletnih) gledaliških šol je skrbela za svoj napredek in osvajanje novih znanj, z večdnevnimi skupinskimi intenzivnimi vajami krepila osvojene veščine. Pohvalijo se lahko s številnimi gostovanji, sodelovanjem na prireditvah, literarnih srečanjih, poletnih gledaliških šolah in še in še ..,

Vir: JSKD OI Trebnje
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj