Na vsebino

Pingvinčki: Kako so Lumpiji rešili svet

Skupina Pingvinčki (nagrajeno gledališče)
Skupina Pingvinčki (nagrajeno gledališče)

Veseli smo, da je delo skupine Pingvinčki z mentorjema Tino Mužar in Janijem Dražumeričem eno izmed desetih zmagovalnih del, ki so sodelovali v kreativno-domišljijskem natečaju Ustvari svoje Lumpi gledališče in napisali zgodbico "Kako so Lumpiji rešili svet". Tričlanska komisija, ki so jo sestavljali igralec in režiser Tadej Pišek, kreativna direktorica Katja Petrin Dornik ter direktorica marketinga Mercatorjevih blagovnih znamk, Majda Vodopivec, je delo naših Pingvinčkov ocenila kot kreativno, ustvarjalno, domišljijsko … Nagrada za njihov trud je prenosni računalnik.

Čestitke otrokom in mentorjema.

V natečaju so sodelovali tudi otroci iz skupine Konjički z mentoricami Suzano Vidic, Tino Pavšič in Leo Drab. Njihovo delo je komisija pohvalila.

Čestitke tudi otrokom iz skupine Konjički in njihovim mentoricam.

Skupina Pingvinčki (nagrajena zgodba):

Bil je mrzel jesenski dan. Živali v gozdu so pred zimskim spanjem pripravljale ozimnico, ko se je zaslišal močan krik.

˝Na pomoč, rešite me!" je nemočno ležala na tleh srnica, ki se je zapletla v plastično vrečko.

Prvi, ki je zaslišal klic, je bil Pufi, ki je ravno letel nad gozdom. Priletel je do srnice in ji pomagal razvozlati noge iz plastične vrečke. Pogledal je naokrog in zgroženo rekel. "Smeti ležijo vsepovsod. Le kdo jih zavrže kar tako na tla!"

Srnica se mu je zahvalila, ker jo je rešil in dodala: "Naš gozd je poln čudnih reči, ki ležijo po tleh. Včasih se zgodi, da živali kaj pojedo, kar ne bi smele in zbolijo.

"Res je, " so potrdile tudi druge živali.

"Ne skrbite, poklical bom svoje prijatelje. Uf vam bo pomagal pri ločevanju odpadkov, Ivor bo pregledal, kje ležijo smeti, Lala bo zavržene reči ponovno uporabila, Moja Moja bo poskrbela za zabavo," je razložil Pufi.

Pospravili so smeti v ustrezne zabojnike. Na koncu so vsi veselo in utrujeno zaspali v boljše jutro.

Vir: Vrtec Otona Župančiča Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj