Na vsebino

Plesno društvo Krokar na državnem srečanju plesnih skupin PIKA MIGA

V soboto, 8. in v nedeljo, 9. oktobra je v Domu kulture Velenje potekal že 19. Mini festival otroških plesnih skupin PIKA MIGA, ki ga organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju s Festivalom Velenje. Na festivalu so se predstavili plesalci in plesalke, stari od 5 do 12 let, ki skupaj s svojimi mentorji ustvarjajo igrive in doživete koreografije. Na festivalu Pika miga se s plesnimi miniaturami predstavijo izbrane slovenske otroške plesne skupine. Za letošnji festival je državna selektorica za ples Mojca Kasjak izbrala 33 plesnih miniatur, ki so se v dveh dneh zvrstile na odru Doma kulture Velenje. Mladi ustvarjalci, stari med 5 in 12 let, so plesne točke skupaj z mentorji zasnovali v obliki solo plesov, duetov in skupinskih koreografij.

Prireditev Pika miga, ki že skoraj dve desetletji poteka v Pikinem mestu Velenje, predstavlja prerez dela najmlajših plesnih ustvarjalcev, ki poskušajo vsakdanje življenjske dogodke, občutja, medsebojne odnose in druge vesele ali žalostne izkušnje ob pomoči mentorjev predstaviti skozi ples.

Plesna miniatura Plesnega društva Krokar iz Metlike, in sicer vsebina Sodobni balet, ki ustvarja pod mentorstvom Andreje Fir, je bilo izbrana skozi več nivojev. Najprej je bilo na vrsti Območno srečanje plesnih skupin v Novem mestu, ki se je odvijalo v Kulturnem centru Janeza Trdine 13.4.2022. Temu je sledilo Regijsko srečanje 26.5.2022 v Krškem. Iz opravljenega izbora plesnih miniatur iz celotne Slovenije je pretekli vikend sledilo tudi državno srečanje, kjer so dekleta Plesnega društva Krokar uprizorile vrhunski performans z imenom Zgraditi ali zrušiti zidove.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj