Na vsebino

Plesno društvo Krokar na plesnih revijah

V Plesnem društvu Krokar se redno udeležujemo plesnih revij v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije. 13. aprila se je v Kulturnem centru Janeza Trdine odvijalo Območno srečanje plesnih skupin Dolenjske in Bele krajine, kjer smo se predstavili z dvema plesnima miniaturama. Nastopila je plesna vsebina Hip hop otroci, ki plešejo pod mentorstvom Nike Brdar ter skupina Sodobnega baleta, ki ustvarjajo pod mentorstvom Andreje Fir.

Slednje so se uspele uvrstiti na regijski nivo, ki je bil 26. maja v Krškem pod naslovom prireditve GibArt 2022. Predstavile so se plesne šole in društva, ki delujejo na področju sodobnega plesa ter spodbujajo umetnost ustvarjalnega giba. Plesne miniature so bile z območja Dolenjske, Posavja in Zasavja ter naša skupina kot edina iz območja Bele krajine. Po končani prireditvi je sledila strokovna evalvacija z državno selektorico Mojco Kasjak, ki je zelo pohvalila plesno miniaturo Zgraditi ali zrušiti zidove.

Nestrpno čakamo na izbor miniatur, ki se bodo jeseni predstavile na državnem srečanju Pika miga v Velenju.

Vir: Plesno društvo Krokar

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj