Na vsebino

Po pohodu še koncert v podzemnem amfiteatru

Foto: KS Dobliče
Foto: KS Dobliče

Člani Športnega društva Grič so letos znova pripravili tradicionalni nočni pohod do podzemne jame Grdanji skedenj, ki so jo vnovič spremenili v koncertno dvorano. Tokratni božični koncert nekaj metrov pod zemljo, med apnenčastimi kapniki, ki jih je skozi stoletja ustvarjala narava, so letos oblikovali člani skupine The Plut Family. Pohodniki so v podzemnem amfiteatru uživali tudi ob zvokih članov Godbe Črnomelj in Tamburaškega orkestra Dobreč.

Številni pohodniki so se najprej po cesti, nato pa po gozdni učni poti, ki so jo pred leti uredili prizadevni člani društva, podali do uro hoda oddaljene kraške jame Grdanji skedenj sredi gozda, kjer so zanje pripravili čarobni božični koncert. Jama Grdanji skedenj je naravni spomenik državnega pomena, ki jo je omenjal že Valvasor, ustno izročilo pa pravi, da je povezana z izvirom Dobličice. Jama sicer ni urejena za vsakodnevne obiskovalce, a jo Gričani vsako leto osvetlijo in med apnenčastimi kapniki pripravijo koncert, ki navduši slehernega obiskovalca. Tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Kako so zvenele božične melodije pod kapniškim okrasjem, si za pokušino lahko ogledate v spodnjem videu:

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj